2. December. Dampede hasselnødder – igen har jeg været på besøg hos pigerne i RAA på Godsbanen – butikken er drevet af to skønne biologistuderende, som bare altid har tid til at fortælle om de produkter, de har i deres butik. Butikken er emballagefri, så man skal selv medbringe bøtter eller glas.
Både den 11 og 12-årige elsker at komme i RAA fordi ”det er ligesom om, at de tager mig seriøst, selvom jeg kun er 11 år mor”.
De dampede hasselnødder er HELT fantastiske, det er som at spise nutella bare uden palmeolie. For nylig har jeg nemlig lært af mine børn, at der er mange produkter, der indeholder palmeolie, og det er noget med, at det palmeolie altså kommer fra orangutangernes træer, så Nutella og andre produkter i den kategori er lagt på hylden. Nu er vi ikke specifikt ude på at hænge Nutella, som vi kender det fra den store glasbøtte med det hvide låg, ud. På deres hjemmeside kan man læse om, deres certificeringer og holdninger til bæredygtig produktion – for os var Nutella bare et produkt, hvor vi følte, at det kunne vi godt undvære uden de helt store afsavn.