Historien

Velkommen til Klima-X

Klima-X er en NGO som blev stiftet d. 19 august 2019 med det formål at få dig og alle andre med på den grønne omstilling. Vi brainstormer dagligt på nye ideer til, hvordan vores projekter kan være i øjenhøjde med forskellige målgrupper og arbejder løbende på nye samarbejdsflader, samt følger med i udviklingen af den grønne omstilling, så vi kan være omstillingsparate og indrette vores projekter, efter den løbende, nye viden vi tilegner os.

Vi brænder for at motivere, inspirere og fremelske den grønne omstilling blandt befolkningen via en positiv, humoristisk, lys og ja, klimavenlig tilgang. Vi arbejder altid allerbedst med at vende tingene på hovedet og ved at tænke skæve, skøre, kreative tanker der kan forstyrre og ruske lidt op i vores fastlåste vaner.

Vi koncentrerer os primært om de hverdagsrelaterede emner som skal omstilles til klimavenlige handlinger og vi vil gerne gøre det både synligt og nemt for dig at tænke klimavenligt i dine hverdagsvalg. Vi benytter os af medier som events, podcasts, blogs, you-tube og ja, for os er det blot fantasien der sætter grænser for hvilke inspirationskilder vi benytter os af.Stifter, initiativtager & direktionsleder i Foreningen Klima-X:

Merete Jensen
Merete er uddannet BA i Internationalt socialt arbejde og har suppleret med pædagogisk antropologi.

Hun er desuden en erfaren eventmager og har lavet en del teambuilding.


Idéen til Klima-X opstod ud fra en bevidsthed om at ville skabe et mere meningsfuldt arbejdsliv, der positivt vil kunne påvirke mine to børns liv, der repræsenterer den generation, der kommer til at skulle rydde op efter den voksne generation og som skal kæmpe for en bæredygtig fremtid for de næste generationer. 
Tanken om at jeg i det mindste gjorde et forsøg er det hele værd!

Et af vor klodes mest presserende spørgsmål er lige nu, hvordan påvirker vi den brede befolkning til at ville leve mere klimavenligt. Spørgsmål som “skal jeg give afkald eller mindske kødforbruget, skal jeg bruge kollektiv trafik eller cykle og generelt hvilke forbrugsmønstre er det jeg skal ændre, for at kunne gøre en forskel”, er spørgsmål Klima-X gerne vil give svar på.

De fleste af os er klar over klimaudfordringerne, men er ikke klar over hvilke ændringer vi skal foretage os i vores hverdag, for at imødekomme de reelle klimaudfordringer. Klima-Xs foretagender er  ikke en løftet pegefinger, men en guidende og inspirerende hånd i en bedre retning i fællesskab.

Vedtægter

📓 Se foreningens vedtægter.

 

Følg Klima-X
          

Hør mere om hvordan du kan deltage i vores klimaoplevelser, som er skræddersyet til dig der gerne vil inspireres til at leve mere klimavenligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret om vores spændende tiltag.