Hvilke transportinitiativer foregår rundt i Danmark for at passe på vores klima?

Transport skaber store problemer for klimaet i form af et stort udslip af CO2. I Danmark er transportsektoren ansvarlig for en tredjedel af de samlede danske CO2-udledninger, og dette tal er stigende. Det betyder, at vores transport i større og større grad er med til skabe klimaforandringer.

I radioprogrammet Klimastemmer på Radio4-TALENTLAB er radiovært Merete Holmvard Jensen nysgerrig og dykker ned i et par af de spændende transport-ideer og tiltag der foretages rundt om i Danmark, som har til hensigt, at give os klimavenlige alternativer til transportsektoren.

Bente Lynge og Josephine Marquard fra den aarhusianske forening Gladere Gader fortæller om deres ideer bag deres cykelevents, hvad eventsene går ud på og hvad deres erfaringer har været omkring at få folk til at bruge cyklen noget mere.

I samme podcast afsnit af Klimastemmer kan du lytte til Andreas

Fessler, som forsker i verdens første forsøg med crowdsourcet pakkelevering. Andreas er igang med en erhvervsphd hos Atkins og forsøget går ud på at bruge pendlermiljøet til at skabe en smart transportløsning, der har til henblik at minimere varevognstransporten i byerne, samtidigt med at det har en deleøkonomisk sideeffekt.

Lyt med her:


 

Podcasten Klimastemmer laver portrætter af mennesker fra det danske klimalandskab der arbejder eller interesserer sig for klima, miljø eller bæredygtighed. Er du nysgerrig på hvem og hvad der rører sig i Danmark på klimaområdet? Er du tændt på selv at gøre en forskel i din hverdag? Vi vil løbende lægge podcasten Klimastemmer op til jer, som et tilbud til dig der vil gøre en forskel i din hverdag. Kan det at lytte, løse klimakrisen? Sikkert ikke, men det kan være med til at give dig de værktøjer der skal til for at du kan tale med andre mennesker om hvad du har lært, ændre holdninger, være med til at gøre dig parat til den grønne omstilling og måske lave ændringer din hverdag, der kan være medvirkende til, at beskytte planeten og de mennesker du omgiver dig med. Podcasten udgives på Radio4-TALENTLAB og er privat produceret af Merete Holmvard Jensen, som også er stifter af Klima-X.

Find Klimastemmer der hvor du normalt henter dine podcasts, på Radio4s hjemmesideApple PodcastsPodimo osv. 

Leave a Comment

*

code


Følg Klima-X
          

Hør mere om hvordan du kan deltage i vores klimaoplevelser, som er skræddersyet til dig der gerne vil inspireres til at leve mere klimavenligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret om vores spændende tiltag.