Jul og klima – hvordan hænger det lige sammen?

Her i julen kan du i podcasten Klimastemmer på Radio4-TALENTLAB, høre forfatter Lisbeth Tordendahl fortælle om hendes ideer og råd til hvordan du kan afholde en mere bæredygtig jul. Hun tager udgangspunkt i sin bog “Grøn og Bæredygtig jul” og et af hendes stærke budskaber er, at det drejer sig ikke kun om, hvad vi spiser og gør til jul og nytår, men mere om hvad vi vælger at spise mellem perioden nytår til jul og at det er de lange stræk der batter noget, fremfor de små nedslag.

I julen fylder historierne også en del. I Klimastemmers juleafsnit fortæller forfatter til “Victoria og Verdensmålene” Jesper Tornbjerg om sine klimabørnebøger der henvender sig til børn i alderen 9-12 år og breder desuden sin viden om klimaet ud og forklarer hvilke udfordringer vi står overfor, hvilke løsningsmuligheder der er og hvilke internationale perspektiver der er på klimatilstanden.

Lyt med her


 

Podcasten Klimastemmer laver portrætter af mennesker fra det danske klimalandskab der arbejder eller interesserer sig for klima, miljø eller bæredygtighed. Er du nysgerrig på hvem og hvad der rører sig i Danmark på klimaområdet? Er du tændt på selv at gøre en forskel i din hverdag? Vi vil løbende lægge podcasten Klimastemmer op til jer, som et tilbud til dig der vil gøre en forskel i din hverdag. Kan det at lytte, løse klimakrisen? Sikkert ikke, men det kan være med til at give dig de værktøjer der skal til for at du kan tale med andre mennesker om hvad du har lært, ændre holdninger, være med til at gøre dig parat til den grønne omstilling og måske lave ændringer din hverdag, der kan være medvirkende til, at beskytte planeten og de mennesker du omgiver dig med. Podcasten udgives på Radio4-TALENTLAB og er privat produceret af Merete Holmvard Jensen, som også er stifter af Klima-X.

Leave a Comment

*

code


Følg Klima-X