Nytårsfortsæt fra toppen af klima-isbjerget

I podcasten Klimastemmer kan du høre de 2 klimachefer Henrik Müller fra Aarhus Kommune og Jørgen Abildgaard fra Københavns Kommune, fortælle om året der er gået og om deres faglige og personlige nytårsfortsæt for 2021 på klimaområdet.

I Aarhus Kommune er Henriks fokus det næste års tid på den grønne omstilling og på hvordan vi alle kommer med på både den mentale såvel som den fysiske omstilling i byen. Henrik lukker lidt op for posen og giver os et billede af hvordan kommunerne spiller en væsentlig rolle i denne omstilling, hvad der bliver årets udfordringer i klimaomstillingen, hvad der har været den bedste oplevelse i arbejdet og vi kommer også tæt på Henriks egen private grønne omstilling til klimaforandringerne.

Jørgen Abildgaard fra Københavns kommune er i det nye år bl.a. optaget af samarbejdet med virksomhederne og universiteterne. Et samarbejde der skal medvirke til de store strukturelle ændringer der skal ske for at komme i mål i 2025 med København kommunes meget ambitiøse klimaplan. Han fortæller desuden om de infrastrukturelle løsninger, der kan være med til at nå Kyoto-aftalen, men fortæller også om udfordringerne til at nå derhen og om sine egne nytårsfortsæt på klimaområdet.

Lyt med her:

Podcasten Klimastemmer laver portrætter af mennesker fra det danske klimalandskab der arbejder eller interesserer sig for klima, miljø eller bæredygtighed. Er du nysgerrig på hvem og hvad der rører sig i Danmark på klimaområdet? Er du tændt på selv at gøre en forskel i din hverdag? Vi vil løbende lægge podcasten Klimastemmer op til jer, som et tilbud til dig der vil gøre en forskel i din hverdag. Kan det at lytte, løse klimakrisen? Sikkert ikke, men det kan være med til at give dig de værktøjer der skal til for at du kan tale med andre mennesker om hvad du har lært, ændre holdninger, være med til at gøre dig parat til den grønne omstilling og måske lave ændringer din hverdag, der kan være medvirkende til, at beskytte planeten og de mennesker du omgiver dig med. Podcasten udgives på Radio4-TALENTLAB og er privat produceret af Merete Holmvard Jensen, som også er stifter af Klima-X.

Find Klimastemmer der hvor du normalt henter dine podcasts, på Radio4s hjemmesideApple PodcastsPodimo osv. 

Leave a Comment

*

code


Følg Klima-X
          

Hør mere om hvordan du kan deltage i vores klimaoplevelser, som er skræddersyet til dig der gerne vil inspireres til at leve mere klimavenligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret om vores spændende tiltag.