Sommerferie i Danmark

Af Merete Holmvard Jensen

☀️ Find inspiration til din sommer i Danmark

Dette er sommeren, hvor vi igen kan åbne os op og begå os, som vi har været vant til før corona. Det er noget vi alle har glædet os umådeligt til. Men nu hvor bøtten er vendt og vi kan få dansk ferie med alt det bedste uden coronarestiktionerne, er der endnu mere grund til at vi understreger hvor dejlig Danmark er som ferieland og alle ikke blot forsvinder udover grænserne og glemmer at klimavenlig ferie i Danmark også er helt fantastisk.

I dette skriv vil vi gerne sætte fokus på den fantastiske sommer der kan vente os i Danmark, når vi nu lukker op for den godtepose af oplevelser, en sommerferie kan indeholde i det smukke, dejlige Danmark.

Grunden til at Klima-X interesserer sig for hvilken ferie danskerne afholder, er fordi vi er fortalere for den klimavenlige ferie, som blandt andet er at se nærmere på, hvad ens nærområde aka Danmark kan. Vi vil desuden gerne benytte tiden med de lukkede danske grænser til, at motivere og inspirere Jer til at få øjnene op for de danske skatte, der bare venter på at blive besøgt i jeres ferier.

Shelterferie ved Fællesgartneriet, Brabrand 2019 – privat foto

Der vil i ferieforslagene være lidt at vælge imellem for både den der foretrækker den aktive ferieform, den der foretrækker wellness-ferie formen og for den der blot er klar på at prøve noget nyt og anderledes som familie eller solo. Der er desuden forslag til den billige ferieform og op til den mere luksuriøse ferieform.

Håber du kan finde lidt inspiration til din ferie i Danmark her.


Ferie i den danske natur

Fri teltning, glamping og shelters

Billede fra naturstyrelsen.dk

Naturstyrelsens hjemmeside, kan du inspireres til ”fri teltning”, hvor naturstyrelsen guider til gode teltområder du kan overnatte på. Ligeledes med bålpladser du frit kan benytte gennem sommeren samt inspiration til bålmad. Er du til aktivitet i naturen kombineret med eventyr, så prøv geocaching.dk , som er ”skattejagt” for alle. Slut evt. skattejagtdagen af med en tur i en af de mange badesøer i Danmark (se oversigten over badesøer i Danmark her).
Er fri teltning lige lovligt alternativt for dig og er det vigtigste for dig, at have en god, blød seng at sove i på din ferie, så kunne glamping være et alternativ til dig. Campingformen inkluderer både friluftsliv og luksus. Så hvis du er interesseret i det bedste fra begge disse verdener så tjek disse lækre glamping-sites ud.
Overnatning i shelters er både en billig og charmerende overnatningsform for naturelskeren og for dig, der er klar til at få dig en anderledes og nærværende oplevelse. På denne hjemmeside kan du finde oversigt over de danske shelters der er til til fri og gratis afbenyttelse: https://shelter-oversigt.dk eller på https://bookenshelter.dk. Sidstnævnte hvis du leder specifikt efter shelters på Fyn eller Falster.

Ferie på Mols

Er du vild med Mols ligesom os og vil du udforske naturen i dette område så arrangerer Nationalpark Outdoor guidede vandreture på Kalø Slotsruin, i Mols Bjerge og laver sanketure hvor du kan lære hvilken vild mad du kan finde i naturen på Mols. Læs mere på: http://nationalparkoutdoor.dk

Gourmetoplevelse på Mols i naturen
Vil du forkæles med lækkert mad og kombinere det med en outdoor oplevelse på Mols, så kig næmere på Karpenhøj Naturcenter. For 995 kr. pr. person får du en udsøgt ekstraordinær oplevelse i form af en dag og aften med bålkaffe, lækker eftermiddagskaffe, 4 retters bål gourmet mad og lokale drikkevarer fra Mols. Som prikken over iét anbefaler Karpenhøj Naturcenter desuden muligheden for efterfølgende overnatning i shelters eller lavuuer og afslapning i vildmarksbad.

Billede fra karpenhoej.dk

Er du ikke lige til udendørs overnatning findes der et utal af hyggelige små B&B og ferielejligheder du kan vælge imellem på Mols. Tjek f.eks. de hyggelige ferielejligheder ud på Bygaden 9 i Knebel.

Bondegårdsferie

Hvad siger du til, at vågne op med hanen der galer, børnene der kan løbe ud og fodre køer, heste, grise, får, nusse med kat og kanin og ja you name it. I ren Morten Korch-stil, kan du nyde en ferie på en af de mange bondegårde i Danmark eks. i Thy, hvor der ligger en familie og handicapvenlig bondegård mellem Vesterhavet og Limfjorden. På Thy besøgsbondegård venter der dig en oplevelse uden lige. Deltag i pandekagebagning, fodring af gårdens dyr, få serveret morgenmad og middag efter aftale, tag en af de mange ferieruter og vær i kort køreafstand til det populære feriemål Cold Hawaii, nyd et havbad eller bliv klogere på vedvarende energi ved et besøg på Nordisk folkecenter for vedvarende energi. På bondegaarsferie.dk, kan du få overblik over de 40 gårde i Danmark der udbyder en helt særlig dansk oplevelse til dig.

Sommerferie på højskole

Mange af Danmarks smukke højskoler udbyder 1 el. 2 ugers skræddersyede tema-ferieophold, hvor fællesskab, aktiviteter og nydelse er i højsædet. Her har du mulighed for som solo, med en ven eller som familie, at finde det ophold, der passer dig allerbedst. Mulighederne er mange og her lister vi blot et fåtal op af de sommerhøjskoler der findes. Oure Højskole sommerferiekursus har fokus på beachvolley, kombineret med et utal af andre aktiviteter og planlagt fester, koncerter m.m. om aftenen. Den smukke Vallekilde Højskole, som udover en fantastisk beliggenhed tilbyder sommerfamiliehøjskole for familier med børn over 6 år. Ugen strikkes sammen med højskolesang og morgensamling hver morgen, voksen og børneworkshops i løbet af dagen og aftenerne er fyldt ud med hyggeligt samvær, fordrag, børnebif og teenagelounge. Du kan få overblik over de forskellige sommerhøjskoleophold i Danmark her.

Billede fra vallekilde.dk

Øhop i Det Sydfynske Øhav

Vidste du, at Det Sydfynske Øhav består af 55 små øer og holme, som bare venter på at du indtager og hopper rundt på dem?
Det smukke rige i det danske rige, kan med sit charmerende talesyngende folk, dets unikke natur med rigt dyre og fugleliv, bugter og lavt vand give dig en sommerferieoplevelse, der får dig til at få lyst til at vende tilbage igen og igen.
Svendborg, Faaborg, Langeland og Ærø er nogle af de store centrale områder der bare bør opleves. Svendborg er blandt andet et mekka for dig som er lystsejler. Tjek mulighederne ud her.
Faaborg byder blandt andet på Svelmø – tur til Øhavets ukendte ø https://channel-84.pebc.combineservices.dk/product/view/id/31530

Billede fra visitfaaborg.dk

Hvad med et færgesmut til Strynø, hvor idyl og en helt særlig fred og ro, der kendetegner de små fynske øer, kan opleves https://www.langeland.dk/oplevelser/stryno. Er du golfinteresseret og vil gerne kombinere denne aktive form med en absolut væredygtig ferie, så vælg Ærø. På Ærø kan du opleve den eneste seaside-golfbane med udsigt til havet fra alle dets greens https://www.visitaeroe.dk/aeroe/oplevelser/golf-med-havudsigt. Du kan evt. kombinere din golfferie med et golfophold på Gæstgiveri Bregninge https://www.gaestgiveri.dk.

Billede fra gaestgiveri.dk

Ja, som sagt er det fynske øhav for alle for enhver smag og for dig der tør begive dig til et feriested, der kan være vanedannende.

Kanoture, sejlerture og surferferie

Er du typen der gerne vil kombinere din sommerferie med vand og aktivitet, så er en kanotur i Skals Å eller Store Å måske lige noget for dig. På kanosiden.dk, finder du god guidance i form af kanoruter, opskrifter på kano-turmad, oversigt over kanoudlejere og hvordan man strikker en kanotur sammen med børn.

I forlængelse af, at være en vandglad type, kunne en sejlerferie, muligvis også være lige noget for dig. De Forenede Sejlskibe arrangerer f.eks. sommersejltogte, hvor du og dine venner/din familie kan booke en køje og bliver en del af det ombordværende sejlerliv.

Billede fra deforenedesejlskibe.dk

Er du til surf eller SUP, er det absolut mest populære sted i Danmark Klitmøller aka Cold Hawaii. Her finder du Cold Hawaii Surf Camp, hvor du kan leje udstyr og få instruktioner med i pakken, så du kan blive klar på bølgen blå. Stedet slår sig på, at være ideel for både singlen, børnefamilierne eller par.

Familieoplevelser i naturen

Naturfamilier, specialiserer sig i arrangerede anderledes ture ud i naturen for hele familier eks. Sheltertur ved Quarks Naturcenter i Avedøre, som kombineres med bålhygge og forskellige børnelege eks. fange krebs, lede efter flagermus og andre lege i naturen eller hvad med en sejltur med Dampskibet S/S Skjelskør, hvor lokalguide, fuglekyndig og en havbiolog guider dig igennem sejlturen og giver dig en anderledes og inspirerende bådtur. Se nærmere beskrivelse og datoer for turene på naturfamilier.dk.

Vandreture

Vandreferie er det nye sort og du kan tage af sted om du er ung, gammel eller har børn. Ikke nok med at det er en sund form for ferie, så plejer du lige såvel din væredygtighed og får mulighed for at se på Danmark med nye øjne. Den gode gamle rute ”Hærvejen” har fået sin renæsssance og flere og flere benytter sig af den smukke rute. Der bliver endda lavet anderledes events såsom karnevalmarchen, hvor du vandrer 20 km i udklædning. En festlig og anderledes dag i din sommerferie. Børnemarch er også en mulighed. Hvor 5 km vandring kombineres med konkurrencer, underholdning og godteposer til børnene. Er du til den mere eftertænksomme vandring er der pilgrimsmarchen, som starter med morgenandagt i Viborg Domkirke og dernæst op til 20 km vandring. Se ruter og beskrivelser nærmere på: https://www.haervejsmarchen.dk

Billede fra camoenoen.dk

Camønoen – den danske pendant til den spanske vandrerute Caminoen, finder sted på smukke Møn, hvor du kan få fornøjelsen af 250.000 skridt igennem den dejlige, danske natur. Kombiner din Camøno-vandring med overnatning i et fyr, i et slot, på et herberg eller B&B. Mulighederne er mange og du kan få hjælp til planlægningen af din vandreferie her.

Cykelferie

Er du ikke så meget for ferie på gåben, så hop op på din gamle ven jernhesten, og kom ud og oplev Danmark. Ruby Rejser arrangerer 6 dages luksus cykelferie-ture, hvor det eneste du skal tænke på er at opleve, nyde og bruge benene. De har eks. en planlagt tur i Nordsjælland, hvor ruten er lagt fordelagtigt forbi danmarks mest fantastiske slotte, museer og andre nævneværdige seværdigheder, imens du også får mulighed for at se danmarks smukke natur på tæt hold. Ruby Rejser sørger for bookingen af de dejlige turisthoteller langs ruten, hvor alle værelser er med balkon eller altan og der sørges desuden for bagagetransport fra hotel til hotel. Denne cykelferie er Rolls Roycens svar på en  cykelferie.
Det behøver dog ikke være så fancy. Du kan også blot nemt og simpelt hoppe op på cyklen og se hvor vind og lyst fører dig hen. Du kan få oversigt over de mange cykelruter i Danmark her.

Spaferie

For dig der ved at det er vigtigt, at tage vare på dig selv og gerne vil kombinere lidt selvkærlighed med dine sommerferieplaner.
Tag dig selv, kæresten, vennerne eller familien under armen og tag på spaophold på Kragerup Gods, beliggende i smukke omgivelser på Vestsjælland. I de historiske omgivelser, kombineret med moderne aktiviteter, gourmet og spændende events, såsom “Jazz på terrassen”, “Winemakers dinner” eller “H.C. Andersens Aften”, får du et ophold, der kan lidt af det hele og hvor du med garanti tager fra med lidt mere energi end den du kom med. På Kragerup Gods kan du også vælge at snuppe en overnatning på deres shelterområde, hvor der vil blive tændt op i vildmarksbadet og saunatønden.
Af andre eksklusive spa-ferier, vil det være værd, at tjekke Kokkedal Slot ud og selvfølgelig det uforlignelige sted Hotel Vejle Fjord.

Billede fra kragerup.dk

Yogaferier

Vil du lidt længere ind i sindet og kombinere din ferie med væredygtighed i dens reneste form, samt et aktivt valg om at kombinere krop og hjerne, så kan yogaferie være lige noget for dig. Der findes forskellige sværhedsgrader og forskellige kombinationer af yoga. Prøv eks. Sommerretreat på Bornholm, hvor du kan vælge imellem 3 forskellige 5 dages yogaferie-retreats, hvor der er skruet fuldt op for velvære og selvforkælelsen.
Har du brug for, at starte på en frisk efter sommerferien og er lidt mere øvet i yoga-verdenen er en udrensningsyoga-ferie med Detox Yoga Weekendretreat på Møn muligvis noget for dig. Muligheden for kombinationen af yoga og massageferie, kan du finde i Silkeborg ved Katrinelund hvor du kan komme på yoga og massageretreat i et moderne spirituelt tempel.

Sommerhusudlejning

Danmark har en stærk profil, når det kommer til sommerhusudlejning. Vi har her samlet de største udlejningssider, så det er nemt at gå til. Grundet Corona har udlejning af sommerhuse i Danmark eksploderet, hvorfor anbefalingen er, at du skal være hurtigt ude for at få et.
www.feriepartner.dk www.sommerhus-siden.dk www.dancenter.dk

AIRBNB

Airbnb er en genial måde, at finde privat og fleksibel overnatning på i det danske land i din sommerferie. I hver en afkrog af Danmark har airbnb efterhånden fundet sit indpas og mulighederne er mange og forskellige i forhold til dit behov. Det supersmarte ved Airbnb er desuden, at man rater hinanden og kan læse erfaringer andre har haft fra overnatningsstedet. Det giver én tryghed i forhold til udlejningen.

Hold øje med denne side, da den vil blive løbende opdateret, som vi falder over andre lækre og forskellige feriemuligheder i Danmark.

GOD FERIE OG PAS PÅ DIG SELV.
KÆRLIG HILSEN KLIMA-X

4 thoughts on “Sommerferie i Danmark

 1. Stærkt kreativt arbejde, ramt lige på kornet at vende folks Coronatriste tanker om de næste måneder til en positiv anprisning af sommerens mange muligheder i Danmark. TAK for det.

  • TUSIND TAK Ole for dine ord :-). Det er lige præcis også det, der er Klima-Xs hensigt med deres arbejde. At vende udfordringerne til styrke. Så er virkelig glad for at den pointe blev fanget, så skarpt som du beskriver det :-).

Leave a Comment


Følg Klima-X
               

Træningsplanen – der får dig i gang med at cykle!

Uge 1: 3 – 5 kilometer / 15 minutter 2-3 gange om ugen
Uge 2: 5-8 kilometer / 20 minutter 2-3 gange om ugen
Uge 3: 7-10 kilometer / 25 minutter 3 gange om ugen
Uge 4: 10 kilometer / 30 minutter 2 gange om ugen

Uge 4

Du er nu nået til din 4. cykeltræningsuge. GODT GÅET!!!

HUSK du gør det for klimaet og for din egen sundhed.

FORTSAT GOD CYKELTUR!

Uge 3

DAMN! YOU´RE GOOD. NU BLIVER DET KUN NEMMERE!

Uge 2

KLAP DIG SELV PÅ SKULDRENE! KUN 3 UGER TILBAGE!

Uge 1

SÅ ER DU KLAR TIL AT KOMME I GANG!
Fokus den første uge er, at komme ind i rutinen, at cykle
regelmæssigt. Du behøver ikke tage cykelture for hyggens skyld,
men fokuser på at bruge det så meget i din dagligdag som muligt.

3 små fif der giver bedst succes:

 1. Find dig en cykelmakker – din roomie, din ægtefælle, søn eller kollega, eller hvem
  end du har lyst til, som gerne vil give den en skalle ligesom dig.
 2. Sæt 2-3 cykelture i kalenderen – gerne de samme dage pr. uge, så du kommer ind i
  en rytme.
 3. Start dine cykelture ved mindst 10 plus grader – det er nemmere at
  komme i gang og blive med at bevare lysten i starten, når vejret også er godt.

Forslag til din klimacool ferie i Danmark

🗓️  JANUAR

SOMMERHUSFERIE

🗓️  FEBRUAR

SOMMERHUSFERIE

SPAFERIE

YOGAFERIE

🗓️  MARTS

AIRBNB

🗓️  APRIL

BYFERIE

SEJLADS-FERIE

🗓️  MAJ

FRI TELTNING

CYKELFERIE

GLAMPING

🗓️  JUNI

KANOFERIE

ØHOP PÅ SYDFYN

CAMPING

🗓️  JULI

SHELTER-TUR

FERIE PÅ MOLS

CYKELFERIE

SURFERFERIE

CAMPING

🗓️  AUGUST

GLAMPING

FERIE PÅ HØJSKOLE

ØHOP PÅ SYDFYN

SURFERFERIE

CAMPING

🗓️  SEPTEMBER

SHELTER-TUR

🗓️  OKTOBER

SPAFERIE

VANDREFERIE

BONDEGÅRDSFERIE

🗓️  NOVEMBER

AIRBNB

🗓️  DECEMBER

SOMMERHUSFERIE

Gode råd til din genbrugstur

 1. Lugt til tøjet eller tjek ting for pletter, skader og huller.
 2. Lad dig ikke skræmme af tøjstørrelserne – altid afprøv tøjet inden køb
 3. Tag dig god tid. Alle de gode skatte er ofte gemt i mængderne.
 4. Spørg efter de nye varer eller om du må besøge lageret
 5. Tilbudsdage – spørg efter tilbudsdage, hvis du er i en genbrugsbutik

Liste over reparationscafeer i Midtjylland
Her kan du få hjælp til at lære at reparere dine ting, fremfor at smide dem væk.

8 hurtige råd til din klimavenlige ferie

 1. Bliv i dejlige Danmark.
 2. Sluk og luk dine devices før du rejser hjemmefra.
 3. Pak genanvendelige remedier: sugerør, bambusbestik, kop og drikkeflasker, bambustandbørster m.m.
 4. Køb genbrug på din ferie.
 5. Saml affald i din ferie.
 6. Brug toget el. cyklen som primær transportform på din ferie.
 7. Spis vegetarisk.
 8. Book miljøvenlig overnatning, eks. sted med eget køkken så i kan lave madpakker, campingpladser, airbnb, eller tjek hotellers miljøcertifikat inden du booker.